Profielklassen

Vervolg in de bovenbouw

  • elke profielklas bereidt goed voor op een (of meerdere) beroepsgerichte programma('s) in de bovenbouw
  • maar leerlingen kunnen ook voor andere beroepsgerichte programma's kiezen
  • in de bovenbouw kiest een leerling bij het beroepsgerichte programma twee keuzevakken die hij interessant vindt

Heeft uw kind bijzonder veel interesse in één bepaald onderwerp, zoals een sport, koken, programmeren en technologie of het bespelen van een instrument? Voor leerlingen met een bijzonder talent of een speciale interesse hebben wij in de onderbouw vier profielklassen. Dit zijn de expressieklas, de game & technologieklas, de kookklas en de sportklas.

In deze klassen krijgen leerlingen extra les in het onderwerp van de profielklas. Daarnaast krijgen ze net zoveel les in vakken als Nederlands, wiskunde, Engels, Duits, kennis der natuur en mens & maatschappij als iedere andere leerling. Wel wordt er bij deze vakken rekening gehouden met de speciale interesse van de leerlingen in een profielklas. Op deze manier worden ze extra gemotiveerd voor school en kunnen ze beter leren.

Profielklassen in het kort

  • Expressieklas: extra beeldende vorming, fotografie, muziek, dans, drama, schilderen, tekenen.
  • Game & technologieklas: extra techniek en technologie, maken van een eenvoudige game / website / technische producten, leren ontdekken en onderzoeken.
  • Kookklas: kook- en baktechnieken, gezonde voeding, recepten lezen en uitvoeren, gerechten serveren en presenteren.
  • Sportklas: extra sport, bijzondere sporten zoals zwemmen, organiseren, presenteren, coaching.

Meer over de inhoud van de profielklassen leest u hier.

Aanmelden voor een profielklas

Als u uw kind wilt aanmelden voor één van de profielklassen, vult u het bij die klas horende inschrijfformulier in; vergeet ook niet het motivatieformulier op pagina 3. Na de aanmelding volgt dan een uitnodiging voor de toelatingsdag van de profielklas. Op die dag kijken we of de gekozen profielklas echt iets voor uw kind is. Wanneer we uw kind om welke reden dan ook niet in een profielklas kunnen plaatsen, gaat de aanmelding door als een aanmelding voor een gewone klas.