Kookklas

De kookklas is één van de profielklassen in de onderbouw. Behalve de kookklas zijn er ook de game & technologieklas, de sportklas en de media & entertainmentklas.

Extra uren koken en bakken

Voor leerlingen met talent voor koken en bakken, is er de kookklas. Daar krijgen leerlingen extra les in allerlei kook- en baktechnieken. Ze leren daarbij veel over (gezonde) voeding, ze leren recepten goed te lezen en uit te voeren, gerechten op te maken en te presenteren en uiteindelijk tafels mooi te dekken en gerechten te serveren.

Koken en bakken in andere vakken

De leerlingen van de kookklas krijgen net zoveel les in de reguliere vakken als andere leerlingen. Wel wordt ook in de lessen in deze vakken rekening gehouden met de speciale interesse van de kookklas-leerlingen. Op deze manier worden ze extra gemotiveerd voor school en kunnen ze beter leren.

Leerdoelen

Door veel met koken en bakken bezig te zijn, leren kinderen ook veel over gezonde voeding, samenwerken, organiseren en presenteren. Allemaal zaken waar ze dus nu, maar ook later veel aan hebben in hun verdere leven.

Doorstroming

De kookklas bereidt kinderen goed voor op het beroepsgerichte programma Horeca & Facilitair in de bovenbouw, maar natuurlijk kunnen ze ook andere beroepsgerichte programma's op onze school kiezen. 

 

 
 
folders over de school 
info leerlingen groep 8 
inschrijven