Naar de middelbare school

Kennismaken met de nieuwe school

  • kennismaken met de nieuwe mentor en klas vóór de zomervakantie
  • warme overdracht met leerkracht groep 8
  • introductieprogramma en -kamp na de zomervakantie
  • informatieve ouderavond direct na de zomervakantie

Binnenkort gaat uw kind naar de middelbare school, een spannende stap. De keuze voor een middelbare school is een belangrijke, want uw kind moet zich er vier jaar lang thuis voelen. Wij doen er alles aan de overstap naar onze school gemakkelijk en soepel te laten verlopen.

In dit groep 8-gedeelte zetten wij zoveel mogelijk onderwerpen bij elkaar gezet, waarvan wij denken dat u daar als groep 8-ouder in geïnteresseerd bent. En kijkt u vooral ook even op ons YouTube-kanaal, waar (oud-)leerlingen en hun ouders vertellen over hun ervaringen met Panta Rhei.

Tijdens onze inschrijfmomenten is er volop gelegenheid voor een rondleiding en om vragen te stellen of uw kind in te schrijven (een afspraak nodig). Ook op schooldagen (9.30-16.00 uur) bent u welkom om uw kind bij ons te komen inschrijven. Als u vragen hebt, of een rondleiding wilt, maak dan van tevoren even een afspraak. Dan zorgen wij ervoor dat we de tijd voor u kunnen nemen.

Warme overdracht van de basisschool naar de middelbare school

Alle basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in Amsterdam en Amstelland werken met hetzelfde digitale aanmeldsysteem. Na de aanmelding van uw kind bij ons op school (middels het ‘aanmeldingsformulier voor voortgezet onderwijs’) hebben wij toegang tot het digitale dossier van uw kind. Daarnaast zal er ook een ‘warme overdracht’ plaatsvinden. Dit houdt in dat een leerkracht van de basisschool feitelijk met een medewerker van onze school contact heeft om de bijzonderheden van elke leerling te bespreken. Elke klas op onze school heeft een eigen mentor die, voordat uw kind bij ons op school start, beschikt over veel informatie van uw kind. Zo is de mentor goed voorbereid op de komst van de nieuwe leerlingen.

Kennismakingsmiddag

We willen de overstap van de basisschool naar de middelbare school zo soepel mogelijk laten verlopen, daarom wordt er aan het einde van dit schooljaar nog een kennismakingsmiddag voor de geplaatste leerlingen georganiseerd. Op deze middag zal uw kind kennis maken met de nieuwe klas en de nieuwe mentor. Het is voor uw kind leuk om voor de zomervakantie al te zien bij wie hij of zij in de klas komt en wie de mentor wordt.

Introductieprogramma en schoolkamp

Het schooljaar start met het ophalen van het rooster. Deze dag en de rest van de week wordt besteed aan het wegwijs worden op de middelbare school, een soort introductie. Eind september zullen alle eersteklassers op schoolkamp gaan. Dit kamp is gericht op het beter leren kennen van zowel de klasgenoten als ook de docenten. Meer informatie over het schoolkamp volgt zodra uw kind bij ons op school gestart is.

Informatie- en kennismakingsavond ouders en mentor

U zult als ouder van een (nieuwe) middelbare school leerling wel veel vragen hebben. Dat is begrijpelijk en daarom wordt er al vroeg in het schooljaar een informatieve ouderavond gehouden. In september kunt u kennismaken met de school en de nieuwe mentor en staan wij klaar om uw vragen te beantwoorden.

Lees hier meer over de aanmelding bij onze school, onze inschrijfmomenten en wat er na de aanmelding allemaal gebeurt.

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer