Profielprogramma's

Vervolg in de bovenbouw

  • elk profielprogramma bereidt goed voor op een (of meerdere) beroepsgerichte programma('s) in de bovenbouw
  • maar leerlingen kunnen ook voor andere beroepsgerichte programma's kiezen
  • in de bovenbouw kiest een leerling bij het beroepsgerichte programma een keuzevak dat hij interessant vindt

Heeft uw kind bijzonder veel interesse in één bepaald onderwerp, zoals een sport, koken, programmeren en technologie of het bespelen van een instrument? Voor leerlingen met een bijzonder talent of een speciale interesse hebben wij in de onderbouw vier profielprogramma’s. Dit zijn de profielprogramma’s expressie, game & technologie, koken en sport.

Leerlingen die voor een profielprogramma gekozen hebben, zitten voor die uren bij elkaar. Ze krijgen een middag per week les in het gekozen programma. Verder krijgen ze net zoveel lessen in vakken als Nederlands, Engels, wiskunde, kennis der natuur en mens & maatschappij als iedere andere leerling.

Profielprogramma's in het kort

  • Profielprogramma expressie: extra beeldende vorming, fotografie, muziek, dans, drama, schilderen, tekenen.
  • Profielprogramma game & technologie: extra techniek en technologie, maken van een eenvoudige game / website / technische producten, leren ontdekken en onderzoeken.
  • Profielprogramma koken: kook- en baktechnieken, gezonde voeding, recepten lezen en uitvoeren, gerechten serveren en presenteren.
  • Profielprogramma sport: extra sport, bijzondere sporten zoals zwemmen, organiseren, presenteren, coaching.

Aanmelden voor een profielprogramma

Als u uw kind wilt aanmelden voor één van de profielprogramma's, vult u het bij dat programma horende inschrijfformulier in; vergeet ook niet het motivatieformulier op pagina 3. Na de aanmelding volgt dan een uitnodiging voor de toelatingsdag van het profielprogramma. Op die dag kijken we of het gekozen profielprogramma echt iets voor uw kind is. Wanneer uw kind om welke reden dan ook niet vor een profielprogramma in aanmerking komt, gaat de aanmelding door als een aanmelding voor een gewone klas.

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer