Pitch voor Rabobank

maandag 11 maart 2019
Onze derdejaars leerlingen uit de mavo+ en van de opleiding Ondernemen & Verkoop zijn bezig met het project Day for Change. Vorige week presenteerden leerlingen uit 3L en 3M hun ondernemersplannen aan de Rabobank Amstel en Vecht en bemachtigden daarmee een microkrediet. Daarmee zetten zij een eigen bedrijf op voor de duur van het project. Met de winst die zij maken, steunen zij ondernemers in ontwikkelingslanden.

Ter voorbereiding op de pitches assisteerden Amstelveense ondernemers de leerlingen o.a. bij het nadenken over hun bedrijfsideeën. Een aantal van de ondernemers zien de leerlingen weer terug in de ‘kredietcommissie’ op de Rabobank. Bedrijven en organisaties die meewerken zijn WinWinWerkt.nl, AM match, Jumpstart (Loogman Groep), Vrijwilligerscentrale Amstelland en Sparkholder (beste startup bij Ondernemer van het Jaar verkiezing Amstelveen). Naast de ondernemers nemen ook medewerkers van de Rabobank en Day for Change plaats in de commissie.

Bij de pitches op 5 en 8 maart sprak jurylid en directievoorzitter van Rabobank Amstel en Vecht Uğur Pekdemir de zaal toe en benadrukte het belang van dit project: "Alle thema's die de Rabobank Amstel en Vecht belangrijk vindt, worden geraakt." De leerlingen uit de klassen 3L en 3M presenteerden hun ondernemersplannen, die uiteen liepen van boodschappenhulp voor ouderen, knutselen met basisschoolleerlingen, ouderen helpen met sociale media, de verkoop van merk T-shirts, ingrediënten voor koekjes, veganistische sushi, oranje tulpen rond Koningsdag, opgeknapte meubels of gerechten uit verschillende landen, het organiseren van een voetbaltoernooi, sportmiddag of een bingo tot het lakken van nagels voor bejaarden. Alle groepjes kregen het gevraagde krediet (en soms zelf meer, met een maximum van €50,-) en extra tips.

De komende tijd gaan de leerlingen daadwerkelijk hun ondernemingen runnen. Op woensdag 5 juni sluiten de leerlingen middels een informatiemarkt de actie af en weten we hoeveel geld de leerlingen hebben verdiend voor het goede doel: een groep vrouwen in India die van Day for Change een microkrediet krijgt om hun bedrijfjes uit te breiden. Een mooi project waarbij de leerlingen op een speelse wijze kennismaken met ondernemerschap, wereldburgerschap en omgaan met geld. 

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer