Voorlichting stoppen met roken

dinsdag 12 maart 2019
Op woensdag 13 maart geeft de Brijder Stichting in de pauze (12.20-13.20 uur) voorlichting over stoppen met roken en over alle redenen om die eerste sigaret nooit op te steken. Ze vertellen over de Stopstone app, die bijhoudt hoeveel dagen je al gestopt bent en hoeveel geld je al bespaard hebt. Om jongeren te stimuleren om te stoppen met roken, is er een wedstrijd uitgeschreven.

Stopstone voor jongeren in Amstelveen
Stoppen met roken wordt nu makkelijker gemaakt door een app van het Trimbos-instituut.  Deze Stopstone app houdt bij hoeveel dagen je al gestopt bent én hoeveel geld je al bespaard hebt. Je krijgt tips en kunt beloningen voor jezelf instellen, daardoor hou je het stoppen makkelijker vol. Ook kun je in de app ‘motivators’ bekijken die helpen om het stoppen vol te houden.

Win een sneakerbon 
Om jongeren nog meer te stimuleren is er een wedstrijd uitgeschreven waarin je een sneakerbon kunt winnen. Om kans te maken download je de Stopstone app en ontwerp je de beste, leukste, grappigste motivator. Een motivator is een foto met een motiverende spreuk of tekst. Plaats een printscreen van jouw motivator vóór 15 april 2019 op Instagram met #waaromikstop. De beste inzending wint een sneakerbon van €100!

Download de Stopstone app
De Stopstone app is te downloaden in de Google Playstore en de Apple store.

Niet alleen een app
Om te stoppen met roken is waarschijnlijk meer nodig dan alleen een app. Daarom starten preventiewerkers van Brijder Jeugd in de week van 11 maart 2019 in pauzes op Amstelveense VO/MBO scholen en in het Stadshart jongeren aanspreken over stoppen met roken en motiveren om te stoppen. Jongeren kunnen begeleiding krijgen bij het stoppen met roken en het volhouden. Op woensdag 13 maart zijn deze medewerkers bij ons op school. Vraag hen alles wat je maar wilt weten over dit onderwerp!

Rookvrij Amstelveen
Deze actie is een onderdeel van het programma Rookvrij Amstelveen. Burgemeester en wethouders van Amstelveen zetten zich in voor een Rookvrije generatie. Ze willen roken ontmoedigen om zo gezondheidsschade door (mee-)roken te verminderen en maatschappelijke kosten van roken te beperken. Meer informatie? Kijk op https://www.amstelveen.nl/rookvrij  

Rookvrije school
Panta Rhei is een rookvrije school. Volgens de wet mag er in 2020 op geen enkele school meer gerookt worden. Het Longfonds onderschrijft dat we hiermee kinderen redden. “Hoe jonger je begint, hoe groter de kans is dat jeverslaafd raakt. De hersenen zijn dan nog niet volgroeid, waardoor ze veel gevoeliger zijn voor verslaving aan alcohol en tabak,” aldus het Longfonds. Als er geen rokende leerlingen meer op het schoolplein zijn, is er ook geen groepsdruk. Panta Rhei zorgt ervoor dat de eerste sigaret niet op het schoolplein wordt aangestoken.

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer