Techniek is overal

vrijdag 12 april 2019
Er is een enorm tekort aan goede technische vakmensen. Daarom is het noodzakelijk dat meer jongeren in de regio kiezen voor een baan in de techniek. Onderwijs, bedrijfsleven en gemeenten tekenden onlangs het Techniekpact Amstelland. Deze samenwerking heeft tot doel om het techniekonderwijs te versterken en beter te laten voorbereiden op het mbo en de vraag van de regionale arbeidsmarkt. Er wordt de komende jaren fors geïnvesteerd in de kwaliteit van het techniekonderwijs op het vmbo, omdat een sterk vmbo bijdraagt aan een goede doorstroom naar het mbo en de arbeidsmarkt.

Ook in de bovenbouw van Panta Rhei krijgen de leerlingen daardoor veel meer mogelijkheden om te ervaren wat ze verder met techniek kunnen. Daarom willen we onze tweedejaars leerlingen die nu voor hun profielkeuze voor de bovenbouw staan, in de gelegenheid stellen om nogmaals na te denken over deze keuze. Met het sluiten van het techniekpact is er een zeer goed vooruitzicht ontstaan voor het vinden van een passende baan in een grote verscheidenheid van technologische beroepen in de regio.

Om de tweedejaars leerlingen een beter beeld te geven van een loopbaan in de techniek organiseren wij op maandag 15 april in samenwerking met TechniekTalent.nu een extra voorlichting voor de leerlingen. Thema is 'de 7 werelden van techniek'. Deze inspiratieles laat zien dat techniek overal is. Van de MRI-afdeling van het ziekenhuis tot een boorplatform in de Waddenzee en een biologische boerderij: overal zijn technici nodig. Er komen steeds meer technische functies bij en er is volop werk in de technische sector.

Wij verwachten dat ouders met hun dochter/zoon het gesprek aangaan over deze ontwikkelingen en de beroepsmogelijkheden in de techniek. Ook op school zal hier verder over doorgesproken worden. We bieden de leerlingen uiteraard de mogelijkheid om hun profielkeuze nog aan te passen. 

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer