Dodenherdenking 4 mei 2019

woensdag 8 mei 2019
Op 4 mei waren enkele leerlingen en docenten namens onze school aanwezig bij de Dodenherdenking in het Broersepark in Amstelveen. Kavleen en Dyson van klas 1b legden een krans bij het oorlogsmonument. Naomi las het gedicht “2 minuten stilte” voor.

Bij de plechtigheid waren veel aanwezigen, onder wie de moeders van Dyson en Kavleen en de vader van Naomi. De leerlingen stonden in een speciaal vak met de burgemeester, de kinderburgemeester, wethouder en de stadsdichter. Ook waren er enkele collega’s en Dewi uit klas 3 met haar moeder. Dewi, die de afgelopen twee jaar de krans legde, was er als 'back-up'. Naomi had goed geoefend om het gedicht langzaam voor te lezen. Het klonk heel goed door de microfoon.

Dyson, Kavleen en Naomi vonden het mooi en ook spannend om te doen. De bloemenkrans zag er mooi uit, heel kleurrijk. Voor mevrouw Roos is het elk jaar weer erg bijzonder om samen met leerlingen voor Panta Rhei bij de Dodenherdenking aanwezig te zijn. Zij vindt het erg fijn dat haar collega mevrouw Leidelmeijer elk jaar weer mee gaat. Goed om te doen, en belangrijk om nooit te vergeten!

 

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer