Afsluiting Day for Change

vrijdag 7 juni 2019
Op vrijdag 7 juni was de afsluiting van het project Day for Change. Bij dit project zetten derdejaars mavoleerlingen en derdejaars leerlingen in de richting Ondernemen & Verkoop in groepjes hun eigen minionderneming op. Leerlingen presenteerden enthousiast de activiteiten en resultaten van hun bedrijfjes. Een mooie cheque gaat naar Day for Change.

Met behulp van een microkrediet, voorgefinancierd door de Rabobank Amstelland, hebben de leerlingen met hun bedrijfjes échte winst gemaakt. Verschillende ondernemers uit Amstelveen stonden de leerlingen bij tijdens de voorbereidingen. Het project is een mooi voorbeeld van waartoe samenwerking tussen het Amstelveense bedrijfsleven en onderwijs kan leiden. De gemaakte winst komt ten goede van de Stichting Day for Change, die daarmee de verstrekking van microkredieten in de Derde Wereld mogelijk maakt. De leerlingen komen op deze manier in aanraking met ondernemerschap én leren tegelijkertijd het nodige over economische verschillen in de wereld.
 
Op 7 juni presenteerden de leerlingen het resultaat van hun miniondernemingen en keken ze terug op hetgeen ze geleerd hebben. Ze deden dit in de vorm van een informatiemarkt. Naast ouders en docenten waren daarbij ook de Rabobank Amstelland en verschillende ondernemers uit Amstelveen die de leerlingen hebben ondersteund aanwezig. De leerlingen vertelden enthousiast en overtuigend over de activiteiten en resultaten van hun bedrijfjes. Opvallend was de creativiteit waarmee gaandeweg is bijgestuurd om de bedrijfjes tot een zo groot mogelijk succes te maken.

De jury koos als hoofdwinnaar het bedrijf BBB Bingo, dat een zeer geslaagde bingomiddag voor ouderen in Klaasje Zevenster verzorgde. Winnaar op het gebied van achtergrond en resultaat van het bedrijf is Sport & Go. Funday is de winnaar op het gebied van economische koppeling. De winnende ondernemingen kregen een bon om met hun groepje bij Loogman Aalsmeer te genieten van een drankje met een snack. De leerlingen van hoofdwinnaar BBB Bingo kregen daarnaast ieder een bioscoopbon.
Namens de leerlingen overhandigde docent Kimberly van Smoorenburg een cheque met de mooie opbrengst van EUR 523,30 aan Inge Reyntjes van Stichting Day for Change. Met dank aan de Rabobank en de betrokken Amstelveense ondernemers! We feliciteren alle deelnemers met de behaalde resultaten. 

Bekijk hier de foto's.

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer