Winnaar vmbo-debatwedstrijd

vrijdag 7 juni 2019
Op maandagavond 3 juni won het team van onze school de hoofdprijs in de vmbo-debatwedstrijd. De vijfde editie van deze wedstrijd vond plaats op het Hermann Wesselink College. Onze zeventien debaters gingen in debat met de teams van het HWC en het Amstelveen College over stellingen als ''snorfietsers moeten ook in Amstelveen voortaan op de rijbaan, met helm" en ''er moet een super BTW van 40% komen op luxeartikelen".

De vmbo-debatwedstrijd vindt beurtelings op één van de drie deelnemende scholen plaats. Dit jaar was de wedstrijd voor de laatste keer in het oude Hermann Wesselink College, dat nieuwbouw krijgt. De debatteams van de scholen bereidden zich vooraf voor op de stellingen, met zowel voor- als tegenargumenten. Pas een kwartier voor aanvang van het debat hoorden zij na trekking door een notaris of ze voor of tegen de stelling moesten zijn.

De sfeer zat er al snel goed in en de debatteams waren zeer strijdvaardig. Het niveau was bijzonder hoog, volgens juryvoorzitter John de Die "wellicht zelfs hoger dan andere jaren". De jury bestond uit leden van de Rotary Amstelveen-Amstel en vanuit iedere school iemand uit de schoolleiding. In het bijzijn van medeleerlingen, ouders en docenten, versloegen onze debaters overtuigend hun tegenstanders van het HWC en het Amstelveen College. Ze wonnen de prijs voor de beste school. De jury was unaniem. Wat een topprestatie voor ons team! Bijzonder was dat Omran uit klas 3D pas op het laatste moment aan het team werd toegevoegd en dat ook hij schitterde.

Vooraf waren de leerlingen getraind in debatvaardigheden door het Nederlands Debat Instituut, een toonaangevende organisatie op dit gebied. De organisatie van het debat was in handen van de Rotary Amstelveen-Amstel. Het winnende team van Panta Rhei kreeg naast een vette wisselbeker ook een bezoek aan de Tweede Kamer aangeboden. Alle deelnemende leerlingen kregen een bioscoopbon. Gefeliciteerd kanjers!

 

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer