Sudais: "Geloof in jezelf!"

donderdag 13 juni 2019
Op woensdag 12 juni was Sudais Moulawizadeh te gast bij klas 1M en zijn oude mentor mevrouw Van den Broek met een inspirerend verhaal over dromen waarmaken. Sudais zat drie jaar geleden bij ons in 2-kader en behaalde gisteren zijn havodiploma aan het Keizer Karel College, waar hij volgend jaar ook nog vwo gaat doen. Zijn boodschap aan onze leerlingen: geloof in jezelf!

Sudais, die als moederland Afghanistan heeft, vertelde aan de klas over de grote voortgang die hij geboekt heeft sinds hij van het reguliere basisonderwijs naar het speciaal onderwijs werd gestuurd. Hij werkte hard, kwam met een vmbo-kader advies op Panta Rhei en had al snel de wens om uiteindelijk zijn vwo-diploma te halen. Na twee jaar Panta Rhei was hij genoeg gegroeid om de overstap te mogen maken naar 3-havo op het Keizer Karel College, waar hij vandaag zijn diploma behaalde.. In zijn middelbare schoolperiode bouwde Sudais een indrukwekkend netwerk op en regelde hij stages op interessante plekken zoals bij de Rabobank en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Voor de leerlingen in klas 1-mavo was het verhaal van Sudais herkenbaar en inspirerend. Met passages over de werkweek, herkenbare plekken en docenten van school was duidelijk merkbaar dat Sudais een aantal jaar geleden in hetzelfde schuitje zat als de leerlingen van nu. Hij vroeg de leerlingen naar hun toekomstdromen en hield hen duidelijk voor dat die bereikbaar zijn voor wie daar hard voor wil werken. "Laat niemand je wijsmaken dat je droom te hoog gegrepen is," betoogde Sudais. "Iedereen heeft een talent. Als je er echt voor gaat, kun je alles bereiken. Geloof in jezelf!"

Op deze bijzondere dag werd Sudais gevolgd door een journalist en fotograaf van de NRC. Bij zijn bezoek aan Panta Rhei genoot Sudais zichtbaar van de ontmoeting met zijn oud-docenten en dat plezier was wederzijds. "Panta Rhei is één van de pijlers van mijn succes," vertelde Sudais dankbaar. "De docenten zagen mijn talent en hielpen me om mijn kansen te benutten." Panta Rhei is buitengewoon trots op deze oud-leerling die door hard werken zulke grote stappen heeft kunnen zetten! 

 
meer nieuws
terug naar vorige pagina
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer