Leerpleinen

Op de bovenbouw werken de leerlingen veel op de zogenaamde leerpleinen. In feite is dit een vervolg op het werken met leerpleinuren (LPU) en projecten in de onderbouw.

Lessen en leerpleinuren

Op de leerpleinen krijgen onze leerlingen onderwijs in het beroepsgerichte programma dat zij hebben gekozen. Daarnaast zijn zij er bezig met verwerkingsopdrachten van de instructielessen in de bijkomende examenvakken zoals Nederlands, wiskunde en Engels. Dit laatste type les wordt, net als in de onderbouw, leerpleinuur (LPU) genoemd. Bij sommige opleidingen wordt ook daar met (week)taken gewerkt, vergelijkbaar met de onderbouw.

Werkplekken

Leerpleinen zijn grote ruimten waarbinnen meerdere groepen tegelijkertijd aan het werk zijn. Binnen deze ruimten zijn veelal verschillende hoeken en werkplekken ingericht, waar leerlingen aan praktische en theoretische opdrachten kunnen werken. Er wordt geprobeerd zoveel mogelijk realistische situaties na te bootsen.

Voorbereiding op het vervolgonderwijs

Wij kiezen bewust voor het werken op leerpleinen. Het zorgt voor flexibele leeromgevingen waarbinnen allerlei werkvormen mogelijk zijn. Verder is het zo dat in het vervolgonderwijs (mbo en havo) ook veelal op deze manier gewerkt wordt. Wij willen onze leerlingen hier graag goed op voorbereiden.

 
 
folders over de school 
inschrijven 
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer