Leerpleinen

In de onderbouw werken wij met onze leerlingen in instructielokalen en op leerpleinen. Een leerplein is op de onderbouw een groot lokaal met veel computers en andere hulpmiddelen. Niet alleen reguliere lessen in verschillende vakken worden op de leerpleinen gegeven, leerlingen hebben ook speciale leerpleinuren (LPU).

Weektaak

Onze leerlingen krijgen een weektaak, waarop staat welke taken ze aan het einde van de week af moeten hebben. Deze weektaak kunnen ze online inzien in onze digitale leeromgeving (SOMToday). Leerlingen hebben drie keer per week 60 minuten de tijd om aan hun weektaak te werken tijdens de leerpleinuren. Ze mogen zelf bepalen wanneer ze welke taak doen. Leerlingen kunnen ook in groepjes werken op het leerplein. De docent en de ondewijsassistent helpen de leerlingen.

Huiswerk

Leerpleinuren leren kinderen hun werk goed indelen en plannen. Omdat een deel van het maakwerk op school gebeurt, hebben onze leerlingen in eerste instantie minder huiswerk dan op veel andere scholen. De hoeveelheid huiswerk neemt in het tweede leerjaar toe om zo te wennen aan de situatie op de bovenbouw. Alleen het leren voor toetsen doen leerlingen altijd thuis. Omdat het werk op school gebeurt, hebben docenten een goede kijk op wat leerlingen al kunnen, en waar ze nog wat extra hulp bij nodig hebben.

 
folders over de school 
info leerlingen groep 8 
inschrijven 
 

Cookiebeleid - Privacy statement - Disclaimer